Aktuális

Sztrájk alatt is kell a felügyelet a diákoknak

Megerősítette április 15-re tervezett kétórás figyelmeztető sztrájkról szóló szándékát a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmánya szombaton.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökének akaratát figyelembe véve arra kérik az iskolákat, hogy reggel 8 és 10 óra között biztosítsák a diákok felügyeletét. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben hangsúlyozták, hogy a munkabeszüntetésükkel a közoktatásban kialakult, az ország jövőjét veszélyeztető helyzet ellen tiltakoznak.

 

 

Mendrey László, a PDSZ elnöke kifejtette, a figyelmeztető sztrájkot a Tanítanék mozgalom ugyanerre a napra meghirdetett polgári engedetlenségi akciójának támogatására szervezték meg azért, hogy a tanároknak lehetőségük legyen jogszerű módon is kifejezni nemtetszésüket. Elmondta, hogy szeretnék, ha más szakszervezetek is csatlakoznának pénteki akciójukhoz, tagjaikat pedig arra kérik, vegyenek részt a pedagógus sztrájkbizottság április 20-ra szervezett országos méretű munkabeszüntetésén, ha az jogszerű lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top