Aktuális

5 percre megállhat Magyarországon az élet április 20-án

Kiterjesztené a Pedagógusok Szakszervezete az április 20-i sztrájkot. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban.

Az egész napos országos pedagógussztrájk mellett a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy április 20-án délben öt percre országszerte “álljon le az élet” jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Elmondása szerint ennek a szervezését már megkezdték. Azt kérik, hogy ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban fogalmazott.

A szakszervezeti vezető rendkívül gorombának nevezte a kormány magatartását a még elégséges szolgáltatásokkal összefüggésben. Szerinte a kormány visszaél a hatalmával, amikor megpróbálja lehetetlenné tenni a sztrájkot, amelynek résztvevői akár bérmegvonást is kaphatnak. Megerősítette: április 20-án miknden iskolában biztosítják a gyermekek felügyeletét, az étkezést.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke jelezte: erre a napra szintén munkabeszüntetést hirdetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top