Aktuális

Kiss László tettestársa bocsánatkérés helyett feljelentést tesz

Lantos László nem követi Kiss László példáját. Bocsánatkérés helyett személyiségi jog megsértése és becsületsértés miatt perel, illetve feljelentést tesz.

Kiss László szerdán bocsánatot kért Takáts Zsuzsától, csütörtökön pedig kiderült, hogy a volt úszókapitány eredetileg nem is Zsuzsát, hanem a lány barátnőjét akarta levadászni társaival, Lantos Lászlóval és Várszegi Lajossal.

Lantos a Bors tegnapi, témába vágó írása után megkereste a napilapot, és elhatározta, hogy a rendőrségre megy a cikk egyik keretese miatt, melyben a következőt írták:

A “Nem tehetsz róla, tehetsz ellene” nevű Facebook-csoportnak egy Eszter nevű hölgy azt írta: tudomása szerint Kissék szabadulásuk után sem álltak le. Ő is a Vasas úszója volt, és az uszodában mindenki tudta, hogy “a fiúk ilyesmivel töltik az idejüket”. A hölgy szerint őket még a 70-es évek végén is óva intették, hogy a szolgálati lakások környékére menjenek. Levelét azzal zárta, hogy várja a további áldozatok jelentkezését, “mert voltak, ez biztos, fiúk is, nekik még nehezebb erről beszélni”.

A fentebbi idézeten Lantos felháborodott, és a következő közleményt juttatta el a napilaphoz:

2016. má­jus 12-én, csütörtökön, a Bors című napilapban – mint mindennap – azóta, hogy a Kiss László-ügy kirobbant, ezzel a té­mával foglalkoznak. A mai számukban, most már mindenen túlmenve, azt írták: levelét azzal zárta egy hölgy, hogy várja a további áldozatok jelentkezését – mert voltak, ez biztos, fiúk is, nekik még nehezebb erről beszélni. Gyakorlatilag Kiss Lászlót és engem becsületünkben megsértettek azzal, hogy a leírtak szerint homoszexuálisok is vagyunk. Bejelentem – többek között – a Bors című lapot személyiségi jog megsértése és becsületsértés miatt beperelem, a rendőrségen, az ügyészségen ez ügyben feljelentést teszek.

Kiss László a szerdai bocsánatkérés óta csendben van.

(via Bors)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top