Aktuális

Megint hatalmas merénylet volt Törökországban – fotók a helyszínről

Ezúttal 3 halott és 34 sebesült a mérleg. Most is rendőröket támadtak.

Még fel sem ocsúdott Törökország a kedden Isztambult megrengető merényletből, máris újabb bomba lépett működésbe. Ezúttal a terroristák a délkelet-törökországi, főként kurdok lakta Mardin tartomány Midyat városának egyik rendőrőrse előtt robbantottak.

A három halálos áldozat egy rendőr és két civil, a 34 sérültből 7 súlyos.

A Dogan török hírügynökség felvételei alapján a környező épületekben nagyon komoly károk keletkeztek, a rendőrőrs fele megsemmisült, házfalak omlottak le, szakadtak be, a közeli kereszteződésben szinte mindent elsöpört a légnyomás. Szakértők szerint a pokolgép tömege meghaladta az 500 kilogrammot. Egyelőre nem tisztázott, hogy öngyilkos merénylet történt-e, vagy pedig távirányítóval hozták működésbe a detonátort.

Casualties reported in attack on police HQ in #Midyat, numbers unknown https:/t.co/G5wxwPJW1S (photo via @a0an0) pic.twitter.com/l8AfTsYMWV

— Sputnik (@SputnikInt) June 8, 2016” target=”_blank”>
    

#PKK (The Kurdistan Workers’ Party) car bomb kills 1 policemen, 2 civilian in Mardin city. #YPG = #PKK #Midyat pic.twitter.com/3EouV7YH9p

— Recep Tayyip Erdoğan (@cberdoganrt) June 8, 2016” target=”_blank”>

Binali Yildirim török miniszterelnök egyértelműen a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezetet tette felelőssé a robbantásért, de még egyetlen szélsőséges csoport sem vállalta magára a merényletet.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top