Aktuális

20 éve gyilkolta meg szexpartnerét, most ítélték el a zalaegerszegi férfit

Ritkán fordul elő ilyen, de a zalaegerszegi bíróság egy 20 évvel ezelőtti gyilkosságért ítélt el egy férfit. A bűnös alig 18 évesen társa biztatására fejbe lőtte, majd kirabolta férfi szexpartnerét. A gyilkost a rendőrök egy évvel ezelőtt fogták csak el.

A 38 éves F. Rajmundot szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt fogták el a rendőrök, mint az 1996-ban Csapiban elkövetett emberölés lehetséges gyanúsítottját. A férfi akkor azt állította, a gyilkosságot régi ismerőse követte el, ugyanakkor a nyomozók gyorsan kiderítették, a kihallgatott férfi hazudott a rendőrségen. A vádlottnak ezért hamis vád büntette miatt is felelnie kellett.

A bíróságra benyújtott iratokból kiderült, F. Rajmund még középiskolásként, alig 15 évesen ismerkedett meg a 48 éves, Csapiban lakó B. Istvánnal. A vadászként, preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó férfi akkoriban többször találkozott és homoszexuális viszonyt folytatott későbbi gyilkosával, akinek időnként néhány száz forintot is adott.

A vádirat szerint a fiatal fiú 1996-ban beszélt barátjának, Cs. Demeternek egyre terhesebb homoszexuális kapcsolatáról, de kibeszélte a férfi anyagi körülményeit is. A barát javasolta, ölje meg a férfit, értékeit hozzák el, az eladásukból befolyó összegen pedig szépen megosztoznak.

Cs. Demeter fegyvert és két lőszert adott a fiatalabb fiúnak, aki megvárta, míg a férfi megvacsorázott és a közös szexuális együttlét után elaludt. Álmában, egyetlen lövéssel fejbe lőtte a férfit.

Az épp csak 18 éves fiú a gyilkosság után összeszedte a lakásban talált értékeket, majd Berzencére hajtott. Másnap barátjával elásták a lopott holmikat, az autót elrejtették, később szétbontották, és alkatrészenként a lopott tárgyakkal együtt eladták.

F. Rajmund 1998-ban már állt bíróság előtt. Akkor másodrendű vádlottként öt és fél év szabadságvesztést kapott fegyvercsempészet és más bűncselekmények miatt, Cs. Demetert elsőrendű vádlottként nyolc év szabadságvesztésre ítélték.

F. Rajmundot abban az időben tanúként már kihallgatták a 48 éves férfi meggyilkolásával kapcsolatosan, de a nyomozást a rendőrök csak akkor kezdhették újra, amikor 2012-ben, Somogyudvarhely közelében előkerült az áldozat egyik elásott fegyvere.

Egy évvel ezelőtt, elfogását követően F. Rajmund beismerő vallomást tett, de ezt a januárban indult tárgyalássorozaton visszavonta, az utolsó szó jogán pedig mindkét vádlott felmentését is kérte azzal, hogy egyikük sem követte el a bűncselekményt.

F. Rajmund az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt 15 év fegyházbüntetést kapott, társát ugyanezen bűncselekményben bűnsegédként való részvételért 13 év fegyházbüntetésre ítélte a zalaegerszegi bíróság.

Az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top