Aktuális

Fogynak a dolgozók – csak tűzoltás a pár tízezer forintos juttatás a MÁV-nál

A közép- és felső vezetők is elhagyják a MÁV-ot. A társaság pár tízezer forintos egyszeri juttatással próbálja megtartani őket.

A szakszervezet szerint az alapbérek rendezésére és a MÁV életpályamodell azonnali kidolgozására van szükség. Most egyszeri “gyorssegélyt”, dolgozónként néhány tízezer forintot fizetnek a szakértőknek, mérnököknek, közép- és felső vezetőknek. A Vasutasok Szakszervezete szerint az ő körükben is legalább akkora az elvándorlás, mint a fizikai dolgozóknál.

A Népszabadság nyilatkozott Zlati Róbert, a VSZ alelnöke: “Nem az a baj, hogy adnak, hanem az, hogy így adnak plusz pénzt a 350 ezer forint feletti bérkategóriába tartozó szellemi foglalkozásúaknak.” Az alelnök szerint az alacsony bérekkel és a rossz munkakörülményekkel van a baj, a leterheltséggel és az átdolgozásra szoruló, sokszor kritizált, ésszerűtlenül szigorú vizsgáztatási rendszerrel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top