Utazás

Kétségbeesetten keres új alkalmazottakat a MÁV

Akkora a munkaerőhiány a MÁV-nál, hogy eddig szokatlan módszerrel is igyekeznek új alkalmazottakat toborozni.

A Keleti pályaudvar hangosbeszélőin keresztül toboroz új munkatársakat a MÁV – írja a Népszabadság.

A szórólapok szerint számos munkakörbe keresnek embert, szükség lenne Flirt motorvonatot vezető gyakornokra, vezető jegyvizsgálóra, járműszerelőre, telepi rendezőre, váltókezelőre, forgalmi szolgálattevőre, de keresnek többek között felsővezeték-szerelőt, pályamunkást, kocsirendezőt, biztonsági őrt, villamosmérnököt, beszerzési munkatársat és számviteli szakelőadót is.

A legtöbb helyet Budapesten kínálják, de több, főként az anyavállalat, a MÁV Zrt. által hirdetett pozícióra az ország több pontjára is keresnek embereket.

Kétségbeesetten keres új alkalmazottakat a MÁV

Álomfizetés nincs

A MÁV dolgozók szerint a munkaerőhiány egyik oka az alacsony kereset. Egy kezdő mozdonyvezető például pótlékokkal együtt havi nettó 160-190 ezer forint között kereshet a MÁV-nál, idehaza magáncégeknél azonban ennek akár a dupláját is megkaphatja, külföldön pedig még többet. Ráadásul több napot kell dolgozni, mint pár éve, mert kevesen vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top