Aktuális

Egyre több pénzt hagyunk a boltokban

A KSH legfrissebb adatai szerint egyre többet költünk a boltokban. Úgy tűnik, akkor egyre több pénzzel is gazdálkodhatunk, ami pedig mindenképpen jó hír, nemcsak az üzleteknek. És akkor még csak ezután jön a karácsony...

Közzétette legfrissebb kiskereskedelmi adatait a KSH. 2016 szeptemberében a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbi időszakhoz képest 5,1 százalékkal nőtt. Az adat arra világít rá, hogy egyre többet vásárlunk a boltokban.

Az élelmiszer- és élelmiszer-jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek forgalma 3,9 százalékkal, a más jellegű kiskereskedelmi üzletek 5,4 százalékkal, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,7 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene. Az élelmiszer és a ruházati termékek mellett úgy tűnik, benzint is többet vásároltunk, mint 2015-ben.

A statisztikai adatok szerint tehát 2016 januárja és szeptembere között a kiskereskedelmi forgalom volumene összességében 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát – olvasható a KSH legfrissebb közleményében.

Egyre többet költünk a boltokban
Egyre többet költünk a boltokban

Olvass még érdekes statisztikákat az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top