Aktuális

50 ezerbe fáj, ha ezen a sarkon befordulsz

Durva büntetésre számíthat, aki Újpesten az egyik utcából az Árpád úti felüljáróra kanyarodik. A közterület-felügyelők 50 ezer forintos csekket küldenek. A környéken autózók és a szakértő szerint mindez pénzbeszedés, mert semmilyen közlekedési szabályt nem sértenek a jobbra kanyarodással. Kinek van igaza?

Egymás után hajtanak fel az autósok Újpesten az Istvánteleki útról az Árpád úti felüljáróra első látásra szabályosan. A közterület-felügyelők szerint ugyanakkor szabálytalanul teszik, mert ebben a kereszteződésben csak a szervizútra szabad bekanyarodni, a felüljáróra nem. Akit szabálysértésen érnek, azt lefotózzák, és 50 ezer forintra bírságolják.

Aki már kapott ilyen fizetési felszólítást, úgy gondolja, ez csak tévedés lehet, ugyanis semmi nem tiltja, hogy fel lehessen hajtani a felüljáróra. Nemhogy záróvonalat nem festettek föl, de még tükröt is kihelyeztek, amiben látni lehet az Árpád út forgalmát. Ezért is tiltakoznak és háborognak az Újpesten közlekedők a büntetés miatt.

A közlekedési szakértő is úgy gondolja, semmi másról nem szól a büntetés, mint pénzbeszedésről. A közlekedési tábla ugyanis egyértelműen jelzi, hogy mindkét útra be lehet kanyarodni. “Nincs a KRESZ-ben olyan, hogy kicsit jobbra vagy nagyon jobbra. A tábla engedélyezi a jobbra kanyarodást, tehát mind a két útra való bekanyarodás véleményem szerint teljesen szabályos.”

Az Újpesti Közterület-felügyeletnél is a táblára hivatkoznak, ők épp az ellenkezőjét állítják. A Tények megkeresésére azt írták, az Istvánteleki útról nem lehet fölhajtani, “a tábla EGYÉRTELMŰEN meghatározza a forgalmi rendet az útburkolati jelektől függetlenül is”.

Durván büntetik a bekanyarodást Újpesten

Ebben az útkereszteződésben büntetik a bekanyarodást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top