Aktuális

Vigyázz! Hat megyében ónos esőt ígérnek szerdára

Ha helyes az előrejelzés, Nyugat-Magyarország nagy részén csúsznak majd az utak az ónos eső miatt.

Ónos esőre adott ki figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Veszprém megyében kell gyenge ónos esőre számítani.

Az előrejelzés szerint a Dunántúl északi felén az eső, havas eső mellett inkább csak átmenetileg lehetséges ónos eső, hó is. A középső-északi országrészben (Pest megye, Dunazug-hegység) szerda hajnalban jellemzően havazás formában kezdődik a csapadék, mely délelőtt az intenzitás csökkenése mellett nyugat felől fagyott esőbe, havas esőbe, esőbe vált, de helyenként kisebb mennyiségben ónos esőre, ónos szitálásra is számítani lehet.

Észak-Magyarországon döntő részben havazás valószínű, 2-4 cm hó hullhat, és nyugat felől itt is lassan halmazállapot-váltás lehetséges. Az Alföldön is vegyes formájú, eleinte inkább hó várható, ami a hőmérséklet fagypont fölé emelkedése miatt nem marad meg, kivéve az Alföld északkeleti peremvidékét, ahol kevés hó hullhat. Estétől északon újabb hullámban érkezhet csapadék, ekkorra már jellemzően folyékony halmazállapotban, főként az Északi-középhegységben lehetséges gyenge ónos eső, ónos szitálás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top