Aktuális

5 tipp, hogy ne csússz el az ónos esőben

Nem csak a szerencsén múlik, hogy ne ess el a csúszós utakon. Adunk néhány tippet!

1. Senki ne menjen sehova!

Nyilván ezt a tanácsot csak az tudja megfogadni, akinek semmi dolga, tele a hűtője, és amúgy is el tud mindent intézni telefonon vagy neten. Szerencsére hétvége van, így aki TÉNYLEG megteheti, maradjon otthon a melegben, és élvezze 2015 első napjait a családjával, vagy akár egyedül. És egyébként Győrfi Pál is ezt szokta javasolni az időseknek.

2. Lépni csak teli talppal!

Nyilván vannak, akik kénytelenek ilyenkor is utcára menni, nekik annyit tanácsolunk: járjanak teli talppal. Vagyis minél nagyobb felület érintkezik a talajjal, annál kisebb az esélye az esésnek. Sok szerencsét!

5 tipp, hogy ne csússz el az ónos esőben

3. A jó cipő

Persze lehet mondani, hogy jégtükrön mindegy, milyen a cipőnk talpa, de nem. Sikerült már olyan téli csizmát vennem, amiről akkor derült ki, hogy konkrétan életveszélyes, amikor jöttek az első fagyok, és seggre estem a munkahelyem előtt. Szóval ha tudjuk, hogy a szuper, divatos csizma még esőben is rizikós, nyilván ne azt vegyük fel ónos esőben!

4. Ha már elestünk…

A jó hír az, hogy jégen esni állítólag kevésbé veszélyes, mint szárazon, persze ez nem jelenti azt, hogy veszélytelen. A testünk úgyis automatikusan ügyesen próbál esni, a kezünkkel tompítsuk az ütést. Ha látjuk, hogy más esett el, és nem tud felkelni, akkor viszont az ilyenkor szokásos tanács áll: ne mozgassuk!

5. Kocsival inkább ne!

A pápai tűzoltóság Facebook-oldalán, igaz, tavalyi, de még mindig aktuális bejegyzésében jó tanácsokat olvashattok, ha mégis autóba kell ülnötök.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top