nlc.hu
Aktuális
Vilmos herceg kirohant az orvvadászat ellen

Vilmos herceg kirohant az orvvadászat ellen

Nem tud lépést tartani az orvvadászat növekedésével a természetvédelem – véli Vilmos herceg. Bár az elmúlt években nagyot lépett előre a vadvédelem, mégis lemaradásban van az illegális vadkereskedelemmel szemben.

Konferenciát rendeztek Hanoiban az illegális vadkereskedelemről, ahol Vilmos cambridge-i herceg is felszólalt. Örömmel üdvözölte a 2014-es konferencia óta hozott intézkedéseket és eredményeket, de megállapította azt is, hogy nem sikerül lépést tartani az illegális vadkereskedelemmel. Kína betiltotta az elefántcsont-kereskedelmet, amit az Egyesült Államok már évekkel ezelőtt meglépett, és a tiltás elrendelését immár több másik ország, köztük Nagy Britannia is fontolgatja. Vilmos herceg előrelépésnek nevezte, hogy az elefántcsont- és orrszarvútülök-kereskedelem egyik gócpontjának számító Vietnamban elkobzott szállítmányokat pusztítottak el a múlt héten, amelyre korábban nem volt példa az ázsiai országban.

Ennek ellenére az orvvadászok tűnnek gyorsabbnak. Vilmos felidézte, hogy a nagy elefántszámlálás idén nyáron publikált eredményei megerősítették a szakemberek legnagyobb félelmét, amely szerint az afrikai elefántpopuláció 30 százalékkal csökkent mindössze hét év alatt. Szerinte a szervezett bűnözői csoportok sokkal leleményesebbek, és bár a hatóságok fokozottabban felügyelik a határokat, az illegális termékek többsége még mindig átjut a szűrésen. Az orvvadászok “egyre brutálisabban viselkednek, amit az is jelez, hogy nagyon sok vadőrrel végeztek a londoni konferencia óta” – mutatott rá a herceg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top