Aktuális

Félnek az éjszakáktól a pécsi autótulajdonosok

Nem lehet nyugtuk a pécsi autósoknak az utóbbi időben egyre tevékenyebb, katalizátorokra utazó tolvajbandától. Állítólag a katalizátorban lévő néhány grammnyi platinára hajtanak.

Több autó alól is kilopták a katalizátort Pécsett. Az elmúlt héten csak a Kertvárosban öt autót rongáltak meg a tolvajok, akik egy magasabb felépítésű kocsi alól fél perc alatt kivágják a katalizátort. Az így kiherélt autók tulajdonosainak mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk, ha újra használni szeretnék a kocsit, ugyanis típustól függően akár háromszázezer forintba is kerülhet az alkatrész pótlása.

A bama.hu megkereste a rendőrséget az üggyel kapcsolatban, ahol a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva semmi érdemlegeset nem mondtak el, csak hogy vizsgálják az összefüggéseket az esetek között. A lap azt feltételezi, hogy a katalizátorokban található néhány grammnyi platina miatt van az egész balhé. A platinát jelenleg 8-9 ezer forint körüli grammáron veszik át a felvásárlók.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top