Aktuális

Balatoni időseket szedett rá az álorvosnő

Újabb bűncselekményekkel vádolták meg azt a nőt, aki magát háziorvosnak kiadva csalt ki pénzt idős emberektől a Balaton környékén.

Még szeptemberben emeltek először vádat a 31 éves H. M. ellen, aki magát háziorvosnak kiadva csalt ki pénzt egy 76 éves balatonfőkajári nénitől. Szerencsére az idős nő résen volt, utána kérdezett a polgármesteri hivatalban az új doktornőnek, akit végül elfogtak a rendőrök.

Viszont most kiderült, hogy még májusban egy 89 éves balatonfüredi idős nőt is rászedett. A nénit megszólította a háza előtt, neki is azt mondta, hogy ő az új háziorvos. A néni behívta, a ház teraszán beszélgettek, miközben meghozta a nyugdíjat a postás. A vádlott egyből meglátta a lehetőséget, és mondta a néninek, hogy ő elviszi a nyugdíjat, amit a fiával már megbeszélt korábban. Felmarkolta a pénzt, és sietve távozott, közben még megígérte, hogy ingyen kap majd gyógyszereket a néni, és délután egy orvosi műszert hoz neki.

Nem telt el egy óra, a vádlott már egy pétfürdői 84 éves asszonnyal és férjével beszélgetett mint az új háziorvosuk, aki családlátogatásra jött. Megállapította, hogy a házaspárnak speciális műszerekre lesz szüksége az egészségi állapotuk miatt, amit mihamarabb meg kell rendelniük. A megtévesztett idős házaspár 150 ezer forintot adott át a csaló nőnek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top