Aktuális

Magánszemélyeket kárpótolnak először Bróker Marcsi áldozatai közül

Nem befolyásolja a kárpótlások kifizetésének sorrendjét a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti bírsága, amit a Kun-Mediátor Kft. kapott. A bírsággal nem éri anyagi hátrány a karcagi cég volt befektetőit.

Az elmúlt idők sorozatos brókerbotrányai miatt is többször hangsúlyozta az Magyar Nemzeti Bank, hogy a csődtörvény szerint a károsultak kifizetése a felszámolás során megelőzi a jegybank által kiszabott piacfelügyeleti bírság teljesítését – azaz hiába kapott MNB-bírságot a Kun-Mediátor Kft., először a nem vállalkozásuk keretében eljáró magánszemélyek anyagi követeléseit kell teljesíteni a felszámolás alatt. Utánuk jöhetnek csak azok az intézmények, amelyek adók módjára történő köztartozásokat kívánnak érvényesíteni, mint például az MNB.

A Kun-Mediátor Kft. ellen 2015-ben indult eljárás, miután karcagi fiókjában az ügyfelek nem tudtak hozzájutni befektetésükhöz. A feltételezett elkövető, Bróker Marcsi addigra külföldre szökött, egy hete, a Karib-tengeri Belize-ben fogták el a helyi hatóságok, onnan múlt kedden hozták vissza Magyarországra a 62 éves karcagi asszonyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top