Aktuális

Stephen Hawking: üres lenne az univerzum a családom nélkül

A világ legismertebb és legnépszerűbb géniusza ma töltött be 75. életévét. Ebből az alkalomból megható posztot tett közzé Facebook-oldalán.

Korunk legnagyobb, legismertebb és nem utolsósorban legnépszerűbb zsenije, Stephen Hawking ma ünnepli 75. születésnapját. Háromnegyed század nagy idő, nem csoda, hogy a neves évfordulóról Hawking is megemlékezett a Facebook-oldalán. A csillagász, akinek 21 éves korában orvosai azt jósolták, legfeljebb két évet él majd, közösségi oldalán azt írta:

“Rendkívüli dolog életben lenni és a kozmológia területén dolgozni ma is. Boldog vagyok, ha sikerült valamelyest hozzájárulnom a fekete lyukak és a világegyetem származásának megértéséhez. Az azonban biztos, ez az univerzum üres lenne a családom és a barátaim nélkül. Most, hogy betöltöttem a 75. évemet, eljött az idő, hogy köszönetet mondjak nektek, hogy segítettek élettel, szeretettel és energiával megtölteni a világomat.”

A megható Facebook-poszthoz a közzététel óta több mint 2,5 ezer komment érkezett. Többek között a professzor barátai és a Hawking-család is hozzáfűzött néhány sort. A kommentjeikben kiemelték, nem gondolták volna, hogy Hawking ilyen sokáig él majd, s azt is hozzátették, a környezetéből csak kevesen tudják, valójában mennyire elszánt és bátor volt ő az elmúlt években.

Stephen Hawking: “Üres lenne az univerzum a családom nélkül

Olvass még többet Stephen Hawkingról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top