Aktuális

Fejszével vert agyon egy őzet

Orvvadászatért és állatkínzásért fog felelni az a kispaládi férfi, aki hurokkal ejtett el egy őzet, majd kegyetlen módon végzett vele. A hurokcsapda illegális vadászati módszer.

Azért helyezte ki a hurkokat az erdőben, hogy felakadjanak benne a vadak – ezt az a 61 éves kispaládi férfi mondta a rendőröknek, akit tetten értek, ahogy egy őz tetemét vonszolja keresztül az erdőn. A rendőröket a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség hőkamera-kezelője riasztotta, miután észlelte, hogy egy férfi hurokkal megfogott egy őzet, majd fejszével fejbe verte, hogy elpusztuljon.

Tetten érik a rendőrök a kispaládi orvvadászt - fotó: police.hu
Tetten érik a rendőrök a kispaládi orvvadászt – fotó: police.hu

A rendőrök a helyszíni szemle során megtalálták a tiltott módon elejtett vad megfogására használt hurkot, majd a közelben további négy hurokcsapdát is felfedeztek. A tetten ért orvvadászt a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra előállították, a gyanúsítottként kihallgatott férfi mindent beismert, orvvadászattal és állatkínzással vádolják.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top