nlc.hu
Aktuális
Több mint 200 ezer magyarnak ad vissza pénzt az adóhatóság

Több mint 200 ezer magyarnak ad vissza pénzt az adóhatóság

Nem érdemes utolsó pillanatra hagyni az adóbevallás elküldését, akiknek visszajár pénz vagy jóváírás a pénztári számlájukon; az adóhivatal ugyanis legkésőbb a beküldéstől számított 30 napon belül fizeti ki a visszajáró összeget – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

“Munkatársaim összesítése szerint 222 ezer magánszemélynek jár vissza adó – ismertette. – Nekik célszerű lenne a lehető leghamarabb elküldeni adóbevallásukat – javasolta az államtitkár –, hiszen a visszajáró összeget a beérkezéstől számított 30 napon belül kaphatják meg. Az érintetteknek arra kell figyelni, hogy a visszaigényléshez szükséges adatokkal kiegészítsék bevallásukat, így például beírják a bankszámlaszámukat. Ha azt szeretnék, hogy a postás vigye házhoz az összeget, akkor a lakcím megadásával kell ezt jelölni. Mindezekre maga a NAV által fejlesztett program, az e-szja is figyelmeztet – tette hozzá Tállai András.

Több mint 200 ezer magyarnak ad vissza pénzt az adóhatóság

A több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes minél hamarabb elfogadni a bevallási tervezetet, hiszen a pénztárnak is az adóbevallás beérkezésétől számított 30 napon belül utal a NAV. Így az az egészségpénztári tag, aki ma beküldi a bevallását, már május 2-án el is költheti az egészségpénztári számlára visszautalt adó összegét – mutatott rá Tállai András.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top