Aktuális

Hawkingról és biciklilakatról is kaptak kérdést a diákok az angol érettségin

Stephen Hawkingról és egy különleges biciklizárról is kérdezték a diákokat a csütörtöki középszintű angol írásbeli érettségin. Az emelt szinten érettségizők sincsenek könnyebb helyzetben az idén megváltozott szabályok miatt.

Stephen Hawking-idézetet, egy elveszett szemüvegről szóló szöveget, egy, cikket a sziesztázás hatásairól és egy különleges kerékpárzárról szóló anyagot kaptak a középszinten érettségizők. A csütörtöki angol nyelvű írásbeli első része érdekes témákat feszegetett.

A négy szöveggel kapcsolatban igaz-hamis, szövegpótlási, nyelvtani és összepárosítási feladatokat oldottak meg a diákok, ehhez 60 perc állt a rendelkezésükre.

A feladatok idén nehezebbek, hiszen a korábbi A2-es szintről B1-re emelték a középszintű érettségi vizsgákat. A szigorítás miatt egyébként januárban tíz diák nyílt levélben kérte az oktatásért felelős minisztériumot, ne követeljenek magasabb teljesítményszintet a 2017-es érettségin, mint az előző években – írja az Eduline.hu.

Nehezebb 2017-ben az angol érettségi
Nehezebb 2017-ben az angol érettségi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top