Aktuális

Elkapták a Magyarországon menedéket kérő neonácit

Magyar hatóságok tartóztatták le Horst Mahlert, a volt RAF-terroristát, jelenleg 81 éves neonácit, akiről hétfőn derült ki, hogy hazánkban kérne menedékjogot.

Horst Mahler azért szökött el Németországból, mert áprilisban folytatnia kellett volna a gyűlöletbeszéd miatt rá kirótt börtönbüntetését. A 81 éves férfi előrehaladott cukorbetegséggel küzd, ezért 2015-ben ideiglenesen felfüggesztették a szabadságvesztés végrehajtását, ám most börtönbe kellett volna vonulnia. Mahler ezért átjött Magyarországra, és – bízva a magyar nép vendégszeretetében – politikai menedékjogot kért, ezzel kapcsolatban levélben fordult Orbán Viktorhoz.

Elkapták a Magyarországon menedéket kérő neonácit

A taz.de német lap azonban úgy tudja, hogy a jelenleg a neonáci NPD párt aktivistájaként elhíresült Mahlert letartóztatták Magyarországon.

Mahler a ’68-as diáklázadásokat követően tagja és ügyvédje volt a szélsőbaloldali terroristaszervezetnek, a német Vörös Hadsereg Frakciónak (RAF), majd a kilencvenes évektől kezdve áttért a szélsőjobbra.Többek között vádolták már meg alkotmányellenes tevékenységgel, holokauszttagadással, emberöléssel és erőszakkal való fenyegetéssel, antiszemita és neonáci gyűlöletbeszéddel is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top