Aktuális

Ez történik ma, Vágó Piros szülinapján

Budapesten hétfőn reggel 04:40-kor kel fel a Nap, és 20:43-kor nyugszik. Vágó Piros szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VI. 19.

Ezen a napon:

325-ben a Nagy Constantinus császár által Szent Szilveszter pápasága alatt a Jézus személyéről és természetéről vallott nézetek egységesítésére Niceába összehívott első egyetemes zsinaton elfogadják a niceai hitvallást. 1973-ben Vágó Piros szülinapja. 1978-ban a Jim Davis képregényrajzoló által kitalált Garfield, a macska elnyeri a United Media Feature ügynökség tetszését, és az alkotóval kötött szerződés értelmében a macska főhősű képregény 41 amerikai lapban jelenik meg. 1991-ben Elhagyja Magyarországot az utolsó megszálló szovjet katona is, Silov altábornagy személyében.

Ez történik ma, Vágó Piros szülinapján

A nap mottója:

Az ivás egy nagyon emocionális dolog. Kiráz téged a hétköznapok egyhangúságából, kiráz mindenből, ami ugyanaz. Kiráncigál a testedből, az elmédből, és a falnak vág. Mindig is úgy érzem, hogy az ivás az öngyilkosság egy fajtája, ami megengedi, hogy visszatérj az életbe, és holnap elölről kezdhess mindent. Mintha megölnéd magad, és aztán újjászületnél. Ha jól számolom, már vagy tíz- vagy tizenötezer életet éltem.

Charles Bukowski

Névnap:             

Június tizenkilencedike Gyárfás, Adeodát, Azurea, Deodát, Hajnal, Hajnalka,  Ince, Julinka, Liána, Mihaéla, Mihály, Romvald, Szkilla, Szorina, Sztella, Zóra, Zorinka, Zorka napja.

Június tizenkilencedikén született:

Raksányi Gellért színész, Salman Rushdie író, Vágó Piros rádiós, Robin Tunney színésznő

Időjárás:

Gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a hétfői horoszkóp: “mi a helyzet akkor, ha te az évekkel ezelőtti viselkedés alapján reagálsz a ma elhangzó mondatokra? Ha így teszel, akkor a helyzetek és a viszonyok sohasem változnak meg”.

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top