Aktuális

Hamisnak találták a lúgos ügy névtelen levelét

Június elején egy névtelen levélben valaki magára vállalta a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián állítólagos tettét, hogy megcsonkította egykori barátnőjét, Renner Erikát. Az ügyészség mostanra beazonosította a levél szerzőjét, és arra jutott, hogy a benne foglalt állítások hamisak.

A június elején felolvasott, ötoldalas névtelen levél legfőbb állítása az, hogy írója magára vállalja a szörnyű tettet, és az áldozat, Renner Erika jelenlegi vőlegényére próbálja terelni a gyanút. A levél lényegében azt állítja, hogy sok hónappal a lúgos támadás előtt a vőlegény az anonimitásba burkolózó szerzőt akarta megbízni azzal, hogy maró anyaggal öntse le Renner Erikát. 

Bár a BRFK június elején úgy döntött, hogy nem vizsgálják a lúgos támadás ügyében előkerült különös dokumentumot, a levél célpontja, a vőlegény nem hagyta annyiban a dolgot, és hamis tanúzás miatt feljelentést tett. Az ügyészség a vőlegény feljelentése nyomán vizsgálódott, és a szerdán kiadott közleményükben azt írják, hogy a levél valótlanságokat állít

A feljelentésben megjelölt levél íróját a Fővárosi Főügyészség beazonosította, és egyúttal megállapította, hogy a feljelentés tárgyát képező levél valótlan tartalmú.

Közlik továbbá, hogy a feljelentést egyelőre mégis el kell utasítaniuk, mert a büntető törvénykönyv rendelkezése szerint a hamis tanúzás miatt mindaddig, amíg az alapügy (magának a lúgos támadásnak az elbírálása) nem fejeződik be, büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható. Ugyanakkor azt ígérik: “e törvényi akadály elhárultával, azaz az alapügy jogerős befejezését követően a feljelentést az ügyészség haladéktalanul elbírálja”.

A lúgos ügyben a Kúria végül a várakozásokkal ellentétben nem hozott jogerős ítéletet júniusban, mondván, hogy az első- és másodfokú bíróság félmunkát végzett a bizonyítással. Visszadobták az ügyet a Fővárosi Ítélőtáblára, ahol új eljárásban kell megpróbálni pótolni a hiányosságokat. A per várhatóan az ősszel folytatódik ott.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top