Aktuális

Fagyállós virsli végzett a család házi kedvencével, Schörmannal

750 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a border collie gazdája, akinek kutyáját fagyállós rizzsel és virslivel mérgezték meg Kistarcsán.

Schörmann, a keverék border collie hét évvel ezelőtt kapott egy második esélyt, amikor a kistarcsai család magához vette a menhelyi kutyust. Két másik kutyájuk mellett Schörmann azóta a család és a szomszédok kedvence lett, éppen ezért mindenki értetlenül áll a történtek előtt – számolt be a Bors.

A border collie általában nagyon jól kijön az emberrel (kép: thinkstock)
A border collie általában nagyon jól kijön az emberrel (kép: thinkstock)

“Amikor hazaértem, csak azt láttam, hogy dülöngél és bolyong a kertben. Egyből tudtam, hogy valami nincs rendben, ezért az orvoshoz siettünk. Összesen hat kórházban jártunk, 150 ezret költöttünk a kezelésekre, mire megmondták, hogy megmérgezték” – emlékezett vissza Linda, aki állatok mentésével is foglalkozik. “Később megtaláltam a fagyállós virsli- és rizsmaradványokat a kertben, amiket kihányt szegény. A legdurvább, hogy a mérgezett ételt akár a kisgyerekeink is megkóstolhatták volna, hiszen mindig a kertben játszanak.”

A családnak egyébként van még két beagle kutyusa, akiket azóta nagyon féltenek, alig merik magukra hagyni őket napközben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top