Aktuális

93 évesen futamította meg fiatal támadóit

Gázspray-re paprikaspray volt a válasz, az aggastyán három támadója elmenekült a helyszínről.

Még tavaly augusztusban történt a rablási kísérlet Miskolc belvárosában, a 26 éves férfi és fiatalkorú, 16 éves társa ellen most emelt vádat az ügyészség.

A vádlottak és 11 éves társuk egy augusztusi kora délután Miskolc belvárosában sétálva elhatározták, hogy valakitől pénzt fognak szerezni, amit később egymás között elosztanak. Ekkor figyeltek fel az 93 éves férfira, akit a közelben levő lakása ajtajáig követtek. A ház kapujában körbevették az idős férfit, és míg kiskorú társuk megkérdezte tőle a pontos időt, a 26 éves fiatalember arcon fújta őt a nála levő gáz spray-vel. A társaság azonban végül semmit nem tudott elvenni a sértettől, mert segítségért kiáltott, és elővette a zsebében levő paprikaspray-t. Támadói elmenekültek a helyszínről. 

Az ügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, míg a szabadlábon lévő – bűnsegédként vádolt – fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak. A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top