Aktuális

Azt kiabálták: terrortámadás – megszólalt a Las Vegas-i lövöldözés magyar szemtanúja

Zsolt egy kaszinóban dolgozik. Azt mesélte, sírva tódult be a rettegő tömeg a munkahelyére, miután lövöldözni kezdett az elkövető.

Helyi idő szerint vasárnap este fél 11-kor egy fegyveres tüzet nyitott a Las Vegas Stripen található Mandala Bay Hotel egyik ablakából egy szabadtéri koncert közönségére. Az elkövető a 64 éves Stephen Paddock, akinek a hotelszobájában a BBC szerint 23 fegyvert találtak, a nevadai otthonában pedig 19 fegyvert és robbanószert tartott. A férfi az Egyesült Államok történetének legvéresebb mészárlását hajtotta végre, amiben 58 ember meghalt, 515 pedig megsebesült.

A Borsnak megszólalt az események egy magyar szemtanúja, aki egy kaszinóban dolgozik.

„Ugyanolyan este volt, mint az összes többi, aztán egyszer csak hangoskodást hallottunk az utcáról, majd hisztérikus, menekülő tömeg tódult be a kaszinóba. Az emberek azt üvöltötték, hogy valaki lövöldöz. Azt kiabálták: terrortámadás, és hogy minden kaszinóban van egy fegyveres AK–47-es géppisztollyal” – mesélte Zsolt.

A kaszinó vendégei ekkor fejvesztve menekülni kezdtek, a hely tulajdonosai kinyittattak minden ajtót, hogy a személyzet részére fenntartott helyeken is el tudjanak rejtőzni. A város összes kaszinóját lezárták, s a magyar férfi szerint órák teltek el, mire a rendőrök megérkeztek, és azt mondták, mindenki előjöhet.

Zsolt szerint hétfőn már minden újra kinyitott, de a történtek után mély csend borult a környékre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top