Aktuális

Ez történik ma, Polcz Alaine szülinapján

Budapesten szombat reggel 06:48-kor kel fel a Nap és 18:17-kor nyugszik. Polcz Alaine szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 7.

Ezen a napon:

Kr. e. 3761-ben a zsidó vallás szerint Isten e napon teremtette a világot (ünnepét nem a Gergely-naptárhoz igazítják, hanem a zsidó naptárhoz, „Tishri 1.”). 1922-ben Polcz Alaine születésnapja. 1949-ben megalakul a Német Demokratikus Köztársaság (NDK). 1982-ben a Broadwayn bemutatják a Macskák c. musicalt. 2003-ban Arnold Schwarzeneggert Kalifornia állam kormányzójává választják.

A nap mottója:

A legjobb dolgok mindig így érkeznek, máshonnan és máskor, mint ahogy az ember remélné.

Kőrösi Zoltán

Névnap:  

Október hetedike Amália, Amál, Bakács, Baksa, Bekény, Bekes, Garfield, Mária, Márk, Szergiusz, Vendelina, Zserald napja.               

Október hetedikén született:

Polcz Alaine pszichológus, Vlagyimir Putyin hírszerző-elnök és Halász Judit énekesnő.

Időjárás:

Az összefüggő felhőzet szakadozottá válik, szórványosan, főként délen és keleten valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top