Aktuális

5 hetet késett István számlája, mert nincs postás Vecsésen

Mivel nem volt, aki kihozza, nem kapta meg időben a számlát egy vecsési férfi, ezért nem fizette be időben a rezsit, egy szép napon pedig kijöttek hozzá a szakemberek, hogy kikössék a gázt.

Egy vecsési férfinek komoly problémát okozott, hogy nem érkezett meg időben a gázszámlája. Nagy Istvánnak (a Bors megváltoztatta a nevét a szóban forgó férfinak) legalább öt hétig semmilyen küldeményt nem hozott a postás, egyik nap pedig otthonról telefonált a felesége, hogy kijöttek hozzájuk a gázművektől, és éppen ki akarják kötni a gázt. 

Nagy István próbálta a szakembereket telefonon meggyőzni arról, hogy nem tehet róla, hogy nem lett befizetve időben a gáz, nem kaptak ugyanis számlát róla. Annyit tudott elérni ezzel, hogy végül nem szerelték le a gázórát, csak elfordították a kart, és úgy tettek rá plombát.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

István másnap bement a gázművekhez, ott mutatták neki, hogy július 10-én küldték ki a számlát, a szerelők pedig augusztus 16-án mentek ki hozzájuk. A vecsési postán később a férfi kiderítette, hogy a gázszámla azért maradt kézbesítetlen, mert egyszerűen nincs a településen ember, aki kivigye azt. A postán egy nagy dobozban gyűjtik jelenleg a leveleket, időnként a leveleket felvevő munkatársak közül ugrik be valaki kézbesítőnek.

Istvánnak 33 ezer forintot kellett kifizetnie, hogy a gázt ismét használhassa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top