Aktuális

Furcsa cégnek dolgozott a vendégverő, KFC-s biztonsági őr

Székhelyszolgáltatóhoz van bejelentve az az őrző-védő cég, amelynek egyik alkalmazottja alaposan helyben hagyta az Index egyik újságíróját – derítette ki a 24.hu. A cég háza táján nemcsak ez gyanús, hanem az is elgondolkodtató, hogyan kap tisztes fizetést 314 ember 4 millió forintos éves forgalomból.

Villámgyorsan történnek a dolgok a megvert indexes újságíró, Szabó Zoltán ügyében, akit a Király utcai KFC biztonsági őre vert meg annyira, hogy több öltéssel kellett összevarrni a sajtómunkás arcát. Azt már korábban megírtuk, hogy a KFC felülvizsgálja együttműködését az éttermek biztonsági szolgálatát ellátó RC Securityvel, ám a 24.hu érdekes dolgokat derített ki a közben kirúgott biztonsági őrt foglalkoztató cégről.

Ez is érdekelhet Megnézem

Kiderült, hogy az újságírót megverő biztonsági őr az RC Security egyik alvállalkozójának, a Genertest Magyarország Kft. alkalmazottja volt. A cég a NAV nyilvántartása szerint komoly méretű vállalkozás 314 alkalmazottal, ám az Opten cégnyilvántartási adatai azt mutatják: a szabályokat felrúgva a 2016-os mérlegét még mindig nem adta le. A 2015-ös teljes évi forgalma a 4 millió forintot sem érte el, amiből egy alkalmazott fizetését is nehéz kigazdálkodni, nemhogy háromszázét.

További érdekesség, hogy a több száz munkavállalót foglalkoztató cégnek nincs saját székhelye, hanem egy olyan zuglói címre van bejelentve, ahová több száz másik vállalkozás is. A személyi biztonsági tevékenységet 2016 decembere óta végző Genertest korábbi tulajdonosait cégbírósági döntéssel eltiltották a cégvezetéstől, és a NAV-nak kétszer is végrehajtást kellett elrendelnie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top