Aktuális

Tízezer forintos Erzsébet-utalványt és prémiumot kapnak a nyugdíjasok

Orbán Viktor azt mondta, nyugdíjprémium még nem volt az ország történetében, „ez egy előrelépés”.

A miniszterelnök az Idősek Tanácsa ülésén beszélt. Azt mondta, javasolják, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is kapjanak karácsony előtt 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok.

A nyugdíjprémium kiszámításának alapja a 4,1 százalékra tervezett gazdasági növekedés – mondta Orbán. A háttere pedig az, hogy ha a gazdaság jól teljesít, 3,5 százalék fölött, akkor abból az egész országnak többlete keletkezik, amiből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell, mert „ha sikeres az ország aktív része, akkor legyen sikeres a már inaktív része is”, hiszen az ő munkájuk hozzájárult a most aktívak sikeréhez – foglalja össze az MTI híre a miniszterelnök szavait.

Orbán Viktor az Idõsek Tanácsának ülésén (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Orbán Viktor az Idõsek Tanácsának ülésén (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A nyugdíjprémium maximuma 12 ezer forint, amit az átlagnyugdíjas meg is kap. A prémiumon felül kiegészítő nyugdíjemelést is fizetnek, ami egy 118 ezer forintos átlagnyugdíjnál több mint 11 ezer forintot jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top