Aktuális

Időjárás: sárga riasztás viharos szél miatt

Pénteken az ország egyes területein akár 19 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, viszont a kirándulók terveit könnyen elfújhatja a viharos erejű szél, amiért sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken észak felől megvastagszik a felhőzet, délben már délen is erősen felhős lesz az ég. Eleinte északon helyenként, majd a déli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, a Dunántúlon néhol zivatar is lehet. Késő délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként viharossá fokozódik, amiért sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunántúl nyugati felén (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala Veszprém és Sopron megyékben) fordulhatnak elő 70 km/h körüli széllökések, valamint egy-egy rövid életű zivatar.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 19 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hidegebb is lehet.

Szombaton a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, elszórtan várható eső, zápor. Estefelé egyre több lesz a magas szintű felhőzet. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a szélvédett helyeken kissé hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, és sokfelé eső, zápor várható, majd délután észak felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szél délutántól nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, délnyugaton egy-két fokkal melegebb is lehet – írja előrejelzésében a Kiderul.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top