Aktuális

Szörnyű állatkínzás: légpuskával lövöldöztek Bella kutyára

A magyarországi shar pei szenvedéseire egy skót fajtamentő szervezet figyelt fel. Ha Bella túl lesz az orvosi kezelésen, végül hozzájuk kerül Skóciába, hogy teljesen felépüljön.

Borzasztó magyarországi állatkínzásról számolt be a brit sajtó: egy shar pei kutyára két éven keresztül gyerekek lövöldöztek légpuskával, gyakorlatilag céltáblának használták az állatot.

A Bors azt írja, hogy az állatkínzásra egy shar pei fajtamentéssel foglalkozó skót szervezet lett figyelmes, miután az interneten láttak egy fotót a lövöldözésről. Az állatvédők borzasztó állapotban találták meg a kutyát, de végül megszabadították kínzóitól. A Bella névre hallgató kutyus novemberben kezdhet új életet Skóciában.

Mielőtt új otthonába költözne, több hónapig tartó kezelésre szorul, amit már Magyarországon elkezdtek az állatorvosok. Sok időbe telik, mire a légpuska ütötte sebek begyógyulnak. A szemét is meg kell operálni, de arra már Skóciában kerül sor.

A kutyát a fajtamentéssel foglalkozó szervezet vezetője, Gina McCallum veszi magához, de csak addig, amíg teljesen fel nem épül. Utána végleges otthont keresnek Bellának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top