Aktuális

Ez történik ma, Gordon Ramsay születésnapján

Budapesten szerdán reggel 06:36-kor kel fel a Nap, és 16:15-kor nyugszik. Gordon Ramsay szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XI. 8.

Ezen a napon:

1620-ban a csehek veresége a Prága melletti fehérhegyi csatában. A Cseh Királyságot Habsburg örökös tartománnyá teszik. 1895-ben Wilhelm Conrad Röntgen egy új sugarat fedez fel. 1923-ban Adolf Hitler első hatalomátvételi kísérlete: a müncheni puccs vagy sörpuccs. 1966-ban Gordon Ramsay szülinapja.

Gordon Ramsay, skót szakács

Gordon Ramsay, skót szakács

A nap mottója:

Ha egy cégnél több mókamester van, azok nem rivalizálnak. Erős emberből, alfahímből egy kell mindenhova. Egyik megeszi a másikat. A humornál nem így van, ha két vicces alak van valahol, akkor az kétszer annyi viccet jelent. Az erre alkalmasak pedig még összedolgozni is képesek. Ebből lesznek a duettek.

Dombóvári István

Névnap:

November nyolcadika Zsombor, Adeodát, Bagamér, Deodát, Gotfrid, Hódos, Kál, Kara, Karád, Kasztor, Klaudiusz, Kolos, Kolozs napja.           

November nyolcadikán született:

Margaret Mitchell írónő, Alain Delon színész, Nemere István író, Deák Bill Gyula zenész, Gordon Ramsay szakács

Időjárás:

Északkeleten is erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen valószínű eső, legkisebb eséllyel északkeleten, a legtöbb csapadék pedig a nyugati határnál lehet. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, északkeleten és a déli határnál lehet enyhébb az idő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top