Aktuális

Lopott képekkel dolgozik a lakásmaffia

Érdemes egészséges gyanúval élni az olyan hirdetéseknél, ahol a környék árainál lényegesen olcsóbban kínálnak eladásra egy ingatlant. Most reneszánszukat élik a más lakások képeivel dolgozó csalások.

Több olyan lakáshirdetés is szerepel az interneten, amiben jóval áron alul kínálnak eladásra lakásokat, jellemzően Budapest belvárosában. Ezeket a hirdetéseket a valódi tulajdonosok tudta nélkül töltik fel a rafinált csalók, akik az érdeklődőknek a tulaj nevén mutatkoznak be, és arra igyekeznek különböző történetekkel rávenni a jelentkezőket, hogy a lakás megtekintése nélkül fizessék ki a foglalót, hárommillió forintot.

Képek az Airbnb-ről

Jellemző az is, hogy a népszerű Airbnb-ről lopnak le fotókat a csalók és azokat felhasználva adnak fel kamu hirdetéseket. A 444 cikkében felsorolt esetekből kiderül, hogy a csalók kinyomozzák a lakások pontos címét és helyrajzi számát, tulajdoni lapot töltenek le, közjegyzői megbízást hamisítanak, csak hogy minél hitelesebb képben tűnjenek fel a gyanútlan lakásvásárlók előtt.

A felültetett vásárlóknak már kitöltött szándéknyilatkozattal, bankszámlakivonattal és személyes okirataik másolatával kellett volna megjelenniük a megbeszélt találkozón, ami csak azért maradt el, mert az Airbnb-n hirdetett lakás valódi tulajdonosa gyanút fogott, és feljelentést tett a rendőrségen.

Kiderült, hogy már több hasonló ügy miatt nyomoznak a kerületben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top