nlc.hu
Aktuális

N. László érdi ingatlancsalás újabb bűnügy

20 milliós házat vett el az érdi házfoglaló egy kisgyermekes családtól

Az érdi N. László átverés-bűnlajstroma egyre hosszabbra nyúlik.

Az engedélyek nélkül felhúzott 180 milliós luxusházát eladó, majd abból kiköltözni nem óhajtó, ellenben a vevőjét megfenyegető érdi família újabb ügyéről adott hírt a Blikk. Az átverés kárvallottja ezúttal kisgyermekes család: Kozma Márk és felesége, Erzsébet. Ők most albérletben húzzák meg magukat miközben

20 millió forintot fizettek ki N. Lászlónak

egy könnyűszerkezetes épületért. Kozmáék gyermekük születésekor Zsámbékon vásároltak telket, ahová közepes méretű, könnyűszerkezetes készházat akartak telepíteni.

Egy megbízható hirdetési oldalon találtuk meg a házat, megegyeztünk az eladóval, aki építési vállalkozónak adta ki magát, s aki az alap elkészítését is vállalta

– panaszolta Kozmáné Fekete Erzsébet. Hitelt vettek fel, szerződtek és fizettek, aztán várták a házukat, ami nem jött, majd N.-ék kertjéből is eltűnt.

„Kérdeztük az eladót, mit tud erről, de nem válaszolt, a pénzünket pedig nem adta vissza, mi több, közölte, az sem hatja meg, ha az utcára kerülünk, ház nincs, pénz nincs, ennyi, bebuktuk. Még azzal sem próbálkozott, hogy őt is átverték vagy meglopták, simán az arcunkba nevetett. Természetesen feljelentettük csalás miatt a rendőrségen, ahol még tart a nyomozás.”

N.-nek hivatalosan semmi vagyona nincs, amiből minket kártalaníthatná Kozmáékat. A bankot meg nem érdekli a történet, havonta tízezreket fizetnek a házért, amiről azt sem tudják, hol lehet. És hiába született érvényes bírói határozat, ahhoz, hogy a családtagjai nevén futó értékekre is kiterjesszék a végrehajtást,

Kozmáéknak kellene újabb félmillió forintos illeték befizetésével

új végrehajtási eljárást indítani. A Blikk szerint ugyanezzel a házzal még legalább két vevőt átvertek N-ék, függetlenül a korábban ismertté vált botrányos villa eladástól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top