Aktuális

Nulla önerővel kínált spanyol ingatlanokkal csalhatott ki pénzt áldozataiból „Kéró Juci”

A hitelközvetítői díjakra utazhatott.

Nulla önerővel, 100 százalékos hitelre kínált ingatlanokat Spanyolországban külföldre költöző vagy befektetni vágyó magyaroknak B. Judit, majd zsebre tette az 500-1500 eurós (160-480 ezer forintos) hitelközvetítői díjakat – írja a hvg.hu. A csalássorozat áldozatai most azt tervezik, közösen tesznek feljelentést Spanyolországban a 47 éves magyar nő ellen, akit – Bróker Marcsi nyomán – csak Kéró Juciként emlegetnek.

A hírportál szerint a nő profi csaló lehet, aki kihasználta a külföldön boldogulást remélő magyarok kiszolgáltatottságát, akik helyismeret és nyelvtudás nélkül vakon bíztak benne. Az áldozatok most egy Facebook-csoportban gyűlnek össze, hogy majd közösen tehessenek feljelentést. Azt egyelőre nem tudni, hány károsult lehet, de a csoportnak a hvg.hu szerint már több száz tagja van. A beszámolók szerint sokan nagyon szégyellik, hogy bedőltek az átverésnek, de túl nagy volt a csábítás, hogy minimális önerővel juthatnak külföldi ingatlanhoz.

Még csak most kezdték megtalálni egymást itt az interneten. Közülük sokan már nem is Magyarországon, hanem külföldön élnek, például Angliában, Németországban

– mondta a csoport egyik tagja.

B. Judit az áldozatok elmondása szerint elsősorban a Facebookon kereste meg áldozatait, hogy 100 százalékos hitellel kínáljon ingatlanokat többek között a tengerparti Alicante környékén. Sőt korábban állítólag olyan is előfordult, hogy 113 százalékos hitellel kínált ingatlant, ami azt jelenti, hogy a spanyol bank még az ingatlanátruházás illetékét is magára vállalja.

A csalássorozat éveken át tarthatott, sokan mégsem mertek semmit tenni az ügyben, mert a nő perrel fenyegetőzött. Olyanok is voltak, akik azt hitték, egy nemzetközi bűnszervezet ejtette át őket, ezért nem tettek jogi lépéseket.

A rendőrség honlapján egyébként elérhető egy közlemény arról, hogy B. Juditot egyszer már hazahozták Spanyolországból, mert csalás elkövetésével gyanúsították, vagyis egészen pontosan azzal, hogy spanyolországi anyaotthonok építésére csalt ki pénzt emberekből. Az eljárást azonban megszüntették, mert a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése.

A hvg.hu az üggyel kapcsolatban felkereste B. Juditot, aki részletesen reagált a vele szemben felmerült vádakra, azonban a cikk megjelenése előtt visszavonta a nyilatkozatot, és perrel fenyegette meg a hírportált, ha annak bármely részletét lehozza. Ezután több olyan Facebook-oldalt is töröltek, amelyen keresztül B. Judit felvette a kapcsolatot a lehetséges csalássorozat áldozataival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top