nlc.hu
Otthon

100 családot átvertek, félkész lakóparkot kaptak

Erre áldozta 100 család az összes spórolt pénzét, mégsem kapták meg az álomotthont

Befuccsolt az építkezés: se pénz, se lakás.
lakópark

A Gyermekliget lakópark Veresegyház leggrandiózusabb beruházásának indult, de tragédia lett a vége: mindenki bukta a pénzét és a lakását is. Mint a Tények Plusz riportjából kiderült, az idilli lakópark helyén csak félkész házak vannak, a milliárdos beruházásból ugyanis ennyi maradt a befuccsolt építkezés nyomán. 

Legalább 100 család számára vált egyértelművé, hogy átverés áldozata lett. Az összes spórolt pénzüket beletették, mégsem kapták meg az álomotthont. Több mint 5 éve már be kellett volna költözniük Veresegyház egyik legcsodálatosabb részére, de se pénz, se lakás, se felelős. Volt olyan család, ahol többen belebetegedtek az évek óta tartó huzavonába.

Mindenki úgy oldotta meg, ahogy tudta. Albérlet, itt-ott, ha jobb esetben volt még egy saját lakás, akkor abban maradt, de az ide befizetett pénzt majdnem 5 éve bukjuk. Lakás nincs, és várjuk a csodát, hogy a hosszú, elnyúló perekből valahogy jól jöjjünk ki” – nyilatkozta egy károsult.

A pereket nehezíti a két cég elszámolási huzavonája, amely közrejátszott abban, hogy ez az áldatlan állapot kialakuljon. Több mint 100 család fizette a lakások 90 százalékát, ami átlagosan 15-20 millió forintot jelentett. Sok gyanútlan vásárlót úgy vertek át, hogy azt mondták nekik: ha kifizetik a teljes vételárat, akkor a 4 épülő háztömbből abba költözhetnek be, amelyik legelőször kész van – ezt mindenki bevette. 2019 augusztusában kellett volna átadni a lakásokat, május-június körül azonban már gyanús volt a családoknak, hogy sehogy sem halad az építkezés. 

Az önkormányzat sem tud segíteni, hiszen ez egy hatalmas volumenű beruházás, ráadásul 2 milliárdos jelzálogjog van bejegyezve. 

A károsultak most arra számítanak, hogy a felszámolási eljárás után talán sikerül egy új befektetőt találni, aki befejezi a félkész lakóparkot.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top