Aktuális

Nem volt kedve kézbesíteni a leveleket, többzsáknyit rejtett el egy panel pincéjében

Lehet, hogy a neked küldött levél is egy békásmegyeri panelház pincéjében pihent.

Kétzsáknyi, összesen több ezer kézbesítetlen levelet találtak egy békásmegyeri panelház pincéjében. A leveleket megtaláló nő szerint az a fiatal kézbesítő hagyhatta ott, aki rendszeresen jár a házba az egyik idős ember kutyáját sétáltatni. A levelek között számlák, bankszámlakivonatok és más bizalmas iratok is voltak, a címzettek III. kerületiek.

A házban lakók közül volt, aki arról beszélt, korábban is látta már, hogy a fiatal kézbesítő nem oda szóló leveleket hagy a házban. „Régebben közmunkásként dolgozott. Nagy nehezen szerezte ezt a postai állást. Panaszkodott, hogy sok munkája van: esőben, szélben, hóban biciklivel kell kihordania a sok levelet. A biciklijét általában a tárolóban hagyta, amíg a kutyát sétáltatta. Lehetett benne levél, de azokat hazafelé el is vitte” – mondta a Blikknek a férfi, akinek a kutyáját szokta sétáltatni a postás.

Magyar Posta Zrt., postás

Nem erről a postásról van szó, ő kiviszi a leveleket (forrás: Magyar Posta Zrt.)

A két zsák levelet postai alkalmazottak szállították el a házból. Ha a levelek között határidős számlák is voltak, amelyeket a címzett nem tudott befizetni, és emiatt bizonyíthatóan kára származott, akkor a Magyar Postának kell viselnie a felelősséget még akkor is, ha nem a cég, hanem az egyik dolgozója hibázott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top