nlc.hu
Aktuális
Fél tonna küldeményt nem vitt ki egy postás

Fél tonna küldeményt nem vitt ki egy postás

A kézbesítetlen küldeményeket a postás házának garázsában találta meg az olasz rendőrség. Éveken át gyűjtögette a leveleket.

A hatóságok szerint az 56 éves vicenzai postásnál megtalált 573 kilogramm postai küldemény a valaha előkerült legnagyobb mennyiség Olaszországban.

A küldemények az elmúlt nyolc évből származnak: számlák, banki értesítések, régi telefonkönyvek és a 2010-es regionális választások propagandaanyagai is ott vannak közöttük.

A rendőrség akkor fogott gyanút, amikor egy újrahasznosító központ önkéntesei jelentették, hogy 25 konténert kaptak, amelyben kikézbesítetlen levelek voltak.

A posta illetékesei azt ígérték, hogy néhány év késéssel ugyan, de most végül kikézbesítik a címzetteknek az elmaradt küldeményeket.

Magyarországon sem példa nélküli, hogy a postások a kézbesítés helyett máshol gyűjtik a leveleket. Nemrégiben például kétzsáknyi kézbesítetlen küldeményt találtak egy békásmegyeri panelház tárolójában, a Sopron melletti erdőszélen pedig több mint 140 levél végezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top