nlc.hu
Aktuális

Sikkasztó postásnő

Lenyúlta az elhunytak nyugdíját egy hajdúszováti postásnő

„Megbotlott” a kézbesítő, a helyiek többsége azonban megbocsát neki.
postás

Egy hajdúszováti postásnő még zsebre tette két elhunyt helyi lakos nyugdíját. A kézbesítő jól tudta, hogy a címzettek már halottak, de sem a családoknak, sem a főnökeinek, sem a nyugdíjfolyósítónak nem jelezte, hogy egy adminisztratív tévedés miatt még 6 hónapon keresztül postai úton küldték meg a járadékaikat – írja a Blikk. Az asszony felvette a pénzt, aláhamisította az aláírásokat. Amikor hónapokkal később észlelték a hibát, be akarták hajtani az örökösökön a jogosulatlanul felvett pénzt, ekkor derült ki, hogy az csak a postáig jutott el.

Az eset még 2022 nyarán történt, az ügy azonban csak most zárult le: az ügyészség befejezte az ellene sikkasztás miatt indult eljárást, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozva a bíróságnak.

A helyiek bár elítélik, sajnálják is a postásnőt. „Amikor lebukott, visszafizette. Rendes nő volt, megszédülhetett. Elég büntetés neki a szégyen, örülök, hogy nem kell börtönbe vonulnia” – nyilatkozta a lapnak egy ott élő. „Tévedett, megbánta, megbüntetik, ennyi” – reagált az ítéletre egy másik lakos.

A nőt 2 éve, karácsony előtt váltották le, azóta bezárkózott, senkivel sem beszél. A történtek nyomán eltiltották a szakmájától, azaz soha többé nem dolgozhat postásként.

Hasonló sikkasztásos eset már 2018-ban is történt, akkor egy szabolcsi postás több mint egymillió forint készpénzt tett zsebre. Őt 300 óra közmunkára ítélték, de nem tiltották el a szakmájától. A lopott pénzből amúgy a velencei karneválon bulizott. Amikor megtudta, hogy körözik, önként feladta magát a rendőrségen.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Kovács Attila 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top