Aktuális

Trump „piros gombja” nagyobb és erősebb, mint Kim Dzsong Un nukleáris indítója

Amerika abban is hatalmasabb a észak-koreai diktatúránál, hogy nagyobb és erősebb a nukleáris indítógombja. Ezzel maga Donald Trump hencegett Twitteren, így gúnyolta ki Kim Dzsong Unt, aki nukleáris támadással fenyegetőzik.

Az észak-koreai vezető újévi beszédében kijelentette, hogy országának nukleáris kapacitásai elegendőek egy Egyesült Államok elleni támadáshoz, és nem mellesleg az atomrakétákat elindító gombja ott van az asztalán. „Az egész Egyesült Államok a nukleáris fegyvereink lőtávolságán belül van, a nukleáris indítógomb az asztalomon van. Ez a valóság, nem fenyegetés” –fogalmazott hétfőn Kim Dzsong Un.

Ezt Donald Trump amerikai elnök nem hagyhatta szó nélkül, és Twitterén néhány mondatos posztjában kigúnyolta Észak-Korea emlegetett kapacitásait. 

„Megtenné valaki az ő (Kim Dzsong Un – a szerk.) kiszipolyozott és éhező rezsimjéből, hogy informálja őt, hogy nekem is van egy nukleáris indítógombom, de az sokkal nagyobb és sokkal erősebb, mint az övé, és az én gombom működik!”

A valósághoz hozzátartozik, hogy bár Amerika valóban képes lenne atomtámadást indítani, nincs Trumpnak nukleáris indítógombja. A Financial Times áprilisi riportja szerint az elnöknek az asztalán ugyan van egy piros gomb, de az arra való, hogy szomjoltó diétás kólát tudjon magának rendelni, mert állítólag Trump abból elég sokat fogyaszt naponta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top