Aktuális

Nem az ételmérgezés volt az első tragédia a thaiföldi hotelben, korábban hat magyar halt meg ugyanott

Évekkel ezelőtt tűz ütött ki, és hat magyar égett halálra abban a thaiföldi hotelben, ahol a napokban vélhetően vajhal miatt, ételmérgezésben meghalt magyar férfi.

Nem a tragikus ételmérgezést szenvedett és a sokkba belehalt Tibor története az egyetlen szörnyűség, amely magyar turistákkal történt a thaiföldi J­omtien Palm Beach Hotelben – írja a Blikk.

A 30 éve működő thaiföldi szálloda működése során már történt egy tragédia, amelynek szintén magyar áldozatai voltak.

1997 júliusában riasztották a tűzoltókat a hotelhez, mert a konyhán felrobbant egy gázpalack, amely megölte a személyzetet. A tűz gyorsan terjedt az épületben, és 91 ember halt meg a lángokban. Hat magyar is életét vesztette, ők a nyaralásukat töltötték a hotelben.

Az továbbra is rejtély, mi okozta múlt pénteken a magyar turista halálát. A férfi halételeket evett a barátaival, többen rosszul lettek, ám Tibor elvesztette az eszméletét, és már nem tudták megmenteni az életét. A kórház tájékoztatása szerint valamennyien ételmérgezést kaptak.

A lapnak nyilatkozó büntetőügyvéd szerint az elhunyt családja megkeresheti a szállodát, hogy peren kívül megegyezzenek. Ha ez nem sikerül, akkor ügyvéd segítségével indíthatnak keresetet, de ez évekig elhúzódhat.

A férfi rokonai egyelőre nem foglalkoznak a jóvátétellel, ám a barátai a pattayai rendőrséghez fordultak. Az eljárás megindításáról azonban csak a boncolási jegyzőkönyv elkészülte után döntenek. Az ételmérgezés és az ételallergia ugyanis más megítélés alá esik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top