Aktuális

Reptéri lopások: megszólalt a Budapest Airport is

Végre megszólalt a Budapest Airport Zrt. (BA) is a poggyászlopásokkal kapcsolatban. Magyarázkodnak, hogy tulajdonképpen csak a csomagkezelésre szerződött alvállalkozók alkalmazottai találkoznak a csomagokkal, amihez a BA-nak semmi köze, és igazából a bejelentett lopások száma csökkent az elmúlt évben.

Facebook-posztban reagált a Budapest Airport Zrt. „a közelmúltban megjelent, poggyászlopási esetekkel kapcsolatos állításokra”. Mint írják a poggyászok szállítása nem a BA, hanem a légitársaságok dolga, a „légitársaságok számára a jegykezelést (check-in) és a poggyászfelvételt szerződéses alapon földi kiszolgáló társaságok végzik. A Budapest Airport Zrt. ezen tevékenységekhez csupán az infrastruktúrát biztosítja, jelen esetben a poggyászszállító rendszert és a hozzá tartozó szoftver használatát.

Ebből kifolyólag társaságunk munkavállalói nem is kerülnek közvetlen kapcsolatba az utasok poggyászaival, csak abban az esetben, ha egy adott csomag vonatkozásában valamilyen biztonsági aggály merül fel; például az tiltott tárgyat tartalmaz, és ezért annak nyitása szükséges, ami kizárólag a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság közvetlen felügyelete mellett, zárt láncú kamerarendszer által rögzített módon történik.”

Tanács a Budapest Airporttól: ne tegyél értéket a feladott poggyászba

Azoknak az utasoknak, akik csomagjaikkal kapcsolatban bármilyen problémát tapasztalnak, azt tanácsolják, hogy a légitársasággal lépjenek kapcsolatba. „Amennyiben a csomagjából bármit eltulajdonítottak, kérjük, az esetet a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak is jelentse be, és nyújtson tájékoztatást a hiányzó tárgyakról, utazásának részleteiről és bármilyen egyéb, fontos, kapcsolódó információról.”

A BA megjegyzi, hogy a céghez bejelentett poggyászlopási esetek száma a 2016-os 92-ről tavaly 53-ra csökkent. 2017-ben a BA poggyászkezelő rendszerébe több mint 3 millió csomagot vettek fel a légitársaságok, illetve a velük szerződésben álló földi kiszolgáló szervezetek, vagyis a rendszerben kezelt csomagok 0,002 százaléka lehetett érintett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top