Aktuális

Reptéri lopások: razziát tartanak a földi kiszolgálóknál

Soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgáltató földi kiszolgálóknál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy egyre gyakrabban tűnnek el értékek vélhetően a budapesti repülőtéren, a szaktárca elrendelte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér földi kiszolgálóinak soron kívüli ellenőrzését.

A vizsgálat kiterjed az alvállalkozókra és arra is, hogy az üzembentartó Budapest Airport Zrt. a munkavállalók repülőtérre történő be- és kilépése során milyen biztonsági intézkedéseket tesz és tett annak érdekében, hogy megakadályozza a forgalmi előtéren és a poggyászosztályozó területeken bűncselekmények elkövetését.

Tavasz elején lesz eredménye a ferihegyi repülőtér vizsgálatának

A vizsgálat eredményétől függően a légi közlekedési hatóság korlátozni fogja minden olyan szervezet engedélyét, amely nem képes biztosítani, hogy a Budapestre érkező vagy onnan induló utasok poggyászaikat sértetlenül és bontatlanul, azok tartalmát, értéktárgyaikat hiánytalanul kapják vissza.  

Az MTI megkeresésére a Budapest Airport nem kommentálta a hírt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top