Aktuális

Teréz körúti robbantás: nevetve hallgatta a rendőrök vallomását P. László

A két súlyosan megsebesült rendőr a sérüléseiről számolt be a tárgyaláson, a 24 éves vádlott pedig mosolyogva, nevetgélve hallgatta őket.

A két megsérült rendőr tanúvallomásával folytatódott a Teréz körúti robbantó büntetőügye. A 24 éves vádlotton az első tárgyalás óta nem látszott, hogy érdekelné sorsa, és megbánta volna tettét.

A Bors azt írja, P. László nevetgélve hallgatta azoknak a rendőröknek a vallomását, akiket súlyosan megsebesített a bombával. Sérüléseik hallatán hol mosolygott, hol zavartan fészkelődött.

A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja a per első tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. január 31-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Vantara László, az egyik sebesült járőr azt mondta: hátulról érzett egy nagy lökéshullámot, majd a földön fekve kezdte keresni a társát. Odalépett hozzájuk egy „fura figura”, aki mosolyogva kérdezte, hogy hívjon-e mentőt. A férfi koponyájába és hasába szög fúródott.

Társa, Adrinkó Szabina a földön feküdt eszméletlenül, a nyakán folyt a vér, kollégája próbálta elállítani a vérzést. A nő egy éven át lábadozott, életét annak köszönheti, hogy kiérkező munkatársai szakszerűen ellátták, de állapota miatt már csak irodában dolgozhat.

A lap szerint a bíró megkérdezte P. Lászlót, hozzáfűz-e valamit az elmondottakhoz, de csak annyit válaszolt:

Csak az érdekel, mikor lesz már vége!

A vádlott sokáig közömbösen ült az órákig tartó tárgyaláson, aztán minden előzmény nélkül vigyorogni kezdett, néha halkan nevetett. A fiatal férfit több szakértő is beszámíthatónak találta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top