Aktuális

A családtagok is vallottak a kislányát leforrázó férfi ügyében

Felkavaró részletek derültek ki ma a bíróságon.

Csütörtökön a családtagok meghallgatásával folytatódott a Kecskeméti Törvényszéken annak a 39 éves kiskunmajsai férfinak az ügye, aki tavaly januárban szándékosan leforrázta két és fél éves kislányát – írja a 24.hu. A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlettel vádolják.

Az esetről korábban többször is beszámoltunk. 2017. január 22-én az akkor 38 éves vádlott féltékenységből megverte a párját, aki emiatt a szomszédban élő unokatestvéréhez menekült, és egyedül hagyta a férfit négy közös gyerekükkel. Az egyikük, egy két és fél éves kislány nem sokkal később felébredt, és szólt az apukájának, hogy bekakilt. A férfi erre bevitte őt a fürdőszobába, berakta a zuhany alá, és 60 fokos vizet engedett rá. A kislány azonnal sírni, jajveszékelni kezdett, de az apát ez nem érdekelte, erőszakkal a víz alá tartotta egészen addig, amíg a kislány végül elájult.

A kínzás során a kislány testfelületének 50 százalékán másodfokú, vagyis életveszélyes, több esetben maradandó égési sérülések keletkeztek. A kislány sokkos állapotba került, a kórházban pedig leállt a keringése, az orvosoknak újra kellett őt éleszteni. A bántalmazásban a veséje és több más szerve is súlyosan károsodott. Ezenkívül kék-zöld foltok is voltak a testén, de az apa tagadta, hogy köze lenne hozzájuk. A kislány azóta nevelőszülőkhöz került.

Az apa először mindent tagadott, azt hazudta, hogy a kislány egyedül állt be a zuhany alá, és véletlenül forrázta le magát. Végül azonban megtört, és mindent bevallott.

Azt nem tudom, hogy mennyi ideig tartottam a víz alatt, de nagyon sírt

– mondta a bíróságon.

Csütörtökön vallomást tett a férfi édesanyja és lánytestvére is, felesége azonban ismeretlen okokból nem jelent meg a bíróságon. A bántalmazott kislány nagymamája azt állította, „nem sok mindenre emlékszik”, de annyit elmondott:

Amikor átmentem a fiamhoz, Bella az előszobában állt. Piros volt az arca. Nem sírt, csak vizes ruhában állt. Körülötte a többi gyerek. Ölbe vettem, és átvittem hozzánk. Láttam, hogy az arca piros. Ezután hívtuk a mentőket, az anyja pedig elment vele a kórházba.

A vádlott édesanyja azt is elmondta, hogy fia „jó viszonyban” volt gyerekeivel, onnantól kezdve azonban, hogy egyszer fejbe vágták egy baltával, „más lett”. Inni kezdett, és többször be is gyógyszerezte magát: a tőle és a lánytestvérétől kért antidepresszánsokon élt.

A vádlott lánytestvére is úgy nyilatkozott, hogy a férfi sokáig „normális volt”, később azonban gyógyszereket kezdett szedni, és ezekre ivott is. A család többször is kérte a férfit, hogy forduljon pszichológushoz, de nem hallgatott rájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top