Aktuális

Tévedett a szupertraffipax: 167-tel száguldott a fapados Skoda

A rendőrségnek kellett volna észrevennie, hogy a műszer tévedett, a régi autó egyszerűen nem tud ilyen gyorsan menni.

A fix traffipax adatai szerint egy férfi 50 helyett óránként 167 kilométeres sebességgel száguldott Balatonföldváron a 12 éves, 75 lőerős Skodájával. Háromszázezer forintra büntették, és hiába fellebbezett kétszer is, elutasították – írta meg a Totalcar.

A férfi ügyvédet fogadott, és azt kérték a rendőrségtől, hogy vizsgálják felül a büntetést, és hogy megbízhatóan működött-e a sebességmérő. A Skoda ugyanis egyszerűen nem tud ennyivel menni, újkorában 171-re volt képes.

Ráadásul a három fotó közül csak kettőn van rajta a kocsi, és csak az egyiken van adat a sebességéről. A rendőrök szerint 100-ból egyszer hibázik a műszer, ilyenkor a tévedést nekik kellene kiszűrniük.

A belső vizsgálat kiderítette, hogy a balatonföldvári esetben hibáztak az ügyintézők. Ha ugyanis jobban megnézik az ügyet, rájönnek, hogy ezzel az autóval, azon az úton fizikailag lehetetlen ilyen gyorsan menni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top