Aktuális

Ma kezdődött Tompa Eszter gyilkosának tárgyalása

Megkezdődött a Győri Törvényszéken annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint 2003 szeptemberében elütött, majd megölt egy fiatal lányt Győrben.

Ma ültek össze az ítészek először annak a férfinak az ügyében, aki elgázolta, majd megfojtotta Tompa Esztert 2003-ban. A férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

A vádirat szerint az akkor 23 éves vádlott figyelmetlenül vezetett, emiatt autójával fellökte az előtte kerékpározó 22 éves lányt Győrben. A sértett az ütközéstől elesett, és elvesztette az eszméletét. A férfi a halottnak hitt lányt a csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc elteltével hangokat hallott a csomagtartóból. Mivel el akarta kerülni a baleset miatti felelősségre vonást, elhatározta, hogy megöli a lányt.

A férfi egy földútra kanyarodott, és egy fás-bokros területen megállt. Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt onnan kirángatta, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte és fojtogatta.

Miután a lány meghalt, a holttestet a vádlott a helyszínen hagyta, és az autóval hazament, de sötétedés után visszament érte, és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt állította, hogy a járművet ellopták, emiatt együtt feljelentést is tettek. Másnap az autót a rejtekhelyéről ismeretlen helyre szállította.

A rendőrök tavaly január 11-én fogták el otthonában a férfit, aki egy másik bűncselekmény miatt került a rendőrség látókörébe. Akkor a vádlott beismerő vallomást tett.

A férfi a csütörtöki tárgyaláson módosította a korábbi, nyomozati szakban tett beismerő vallomását. A bűnösségét az emberölésben beismerte, de a minősítő körülményeket – miszerint ezt aljas indokból, különös kegyetlenséggel tette volna – nem.

A vádlott azt mondta, sosem volt biztos abban, hogy ő ütötte el a lányt, vagy a lány rántotta el a kerékpár kormányát, de amikor visszament, ő úgy látta, hogy a sértett belehalt a balesetbe.

Közölte, nem tudja, miért ölte meg a lányt, amikor rájött, hogy nem halt bele a sérüléseibe. Azt állította, nem azért fojtotta meg a lányt, hogy a baleset miatti felelősségre vonást elkerülje. Elmondta azt is, annak a napnak az emléke azóta kísérti, azóta bűnhődik a tette miatt, amelyet megbánt.

A büntetőper várhatóan áprilisban folytatódik, szakértők meghallgatásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top