Aktuális

Közeleg a nap, amikor letartóztatják Harvey Weinsteint

Már csak az államügyész jóváhagyása kell ahhoz, hogy a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal többszörösen megvádolt Harvey Weinstein csuklóján kattanjon a bilincs.

„Készen állunk a letartóztatásra” – mondta egy illetékes a New York-i rendőrségtől a Daily Beastnek, miután Harvey Weinsten ügyeiről kérdezték a rendőrséget. A hatóság már csak Cyrus Vance főügyész jóváhagyására vár. A nyomozók még a napokban is bizonyítékokat gyűjtenek a szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolt producer ellen, ami viszonylag jól halad.

Fotó: Dennis Van Tine /Geisler-Fotopress / DPA

Weinstein ellen több amerikai államban és az Egyesült Királyságban is indult rendőrségi nyomozás, a Los Angeles-i ügyészségen öt ügyben nyomoznak a producer után. Akárcsak New Yorkban, Angliában is 7 nő tett eddig feljelentést Weinstein ellen.

A lap megkérdezte Cyrus Vance főügyészt is arról, hogy mikor adja ki a letartóztatási parancsot Weinstein ellen, de a hivatalvezető nem kívánt nyilatkozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top