Aktuális

Összevertek egy rabot egy budapesti börtön zuhanyzójában

Azt állította, hogy elesett a fürdőben, de a sérülései nem erre utaltak. Az ügyben feljelentést tettek.

Feljelentést tesz a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka a rendőrségen, miután felmerült annak gyanúja, hogy egy fogvatartott a társai bántalmazása miatt sérült meg súlyosan – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) kommunikációs főosztálya péntek este.

Közleményükben azt írták: péntek reggel az egyik biztonsági felügyelőnek feltűnt, hogy az egyik fogvatartott nem jött ki a fürdőhelyiségből, ezért azonnal utánanézett a dolognak. A 40 éves elítélt férfit súlyosan sérült állapotban találta meg.

A férfit a börtön egészségügyi szolgálata azonnal ellátta, majd további vizsgálatok céljából a legközelebbi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek.

Bár az elítélt azt állította, elesett a fürdőben, így keletkeztek sérülései, az eset kapcsán felmerül a gyanúja annak, hogy a férfit fogvatartott társai bántalmazták, ezért a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka büntetőfeljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon

– áll a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top