nlc.hu
Aktuális

Börtönszökés a szabadlábra helyezési napon

22 év után éppen a szabadlábra helyezése napján szökött meg a börtönből

Szokatlan eset.
börtön,

Egy orosz férfi, aki 22 évét töltött börtönben súlyos bűncselekmények miatt, a közelmúltban éppen azon a napon szökött meg, amikor szabadlábra helyezték volna. Kamoljon Kalonov kettős gyilkosságért, lopásért, valamint fegyverek, lőszerek, robbanóanyagok és robbanószerkezetek birtoklásáért ült hosszú éveket egy, az Irkutszk melletti Markova faluban lévő büntetés-végrehajtási telepen. Szabadlábra helyezése napján hajnali 4 óra körül azonban egyszerűen nyoma veszett, valószínűleg megszökött.

Az irkutszki Zima városából származó Kalonovot először bűnszövetkezet szervezése miatt ítélték el, 1997-ben szabadult a börtönből. Ezt követően 2001-ben ismét börtönbe került, ekkor 22 évet kapott.

A büntetés-végrehajtási telep – ahol mostanáig ült – egyébként egy nyitott létesítmény, a rabok szabadon mozoghatnak. A fogvatartottak esetében egy 3 napos távollét nem minősül szökésnek, viszont ha ezután sem tér vissza, 4 évvel is meghosszabbíthatják a büntetését.

Kalonovot most, 22 év után feltételesen szabadlábra helyezték és kényszermunkára küldték, de úgy tűnik, már a szabadulása napján elhatározta, hogy meg fog szökni.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top